torstai 21. huhtikuuta 2016

How many hours of horses is enough

Toinen postaus ja päästään suoraan aiheeseen. Pyydän anteeksi, että poikkean aiheen ohi. Postaus ei tällä kertaa kerro pelkästä hevosen kanssa tekemisestä.

Estellen kanssa on nyt treenattu viime kirjotuksessa juoksutuksen saloja torstaina 7 päivä.
Seuraavan kerran käytiin Emman kanssa tallilla lauantaina 9. päivä. Päivä meni aika paljon muuhun kuin Estellen kanssa puuhamiseen, mutta kyllä ponikin seuraa sai kun käytiin jumppapallon kanssa pelaamassa. Oli olevinaan hirveän pelottava pallo, vaikka todellisuudessa oli hevosilla ollut ennenkin jumppapallo tarhassa. Tavoitteena joskus kunhan ratsastuksia saadaan tehtyä ja opittua enemmän on päästä vaikka poneilla pelaamaan jumppapalloa.



Seuraava kerta tallilla olikin jo heti seuraavana päivänä. Sunnuntai meni mukavasti opetellessa Estellen omistajan poikien kanssa varusteiden osia ja valjastuksia. Kärryt oli toista kertaa tämän vuoden puolella perässä ja tamma meni kuin vanha tekijä. Ajaessa ollaan menty vielä molemmin puolisten taluttajien kanssa, mutta kyydissä istuja kuitenkin ohjaa minne mennään. Ohjasotteita harjoitellaan ennen selästä työskentelyä nyt ohjasajaen tai normaalisti kärryjen kanssa ajamalla.
Kärrien kanssa meni kun vanhalla tekijällä ja vähitellen aletaan lähtemään pihasta vaan yhden mukana matkaajan kanssa ja pyritään tulemaan vaikka ilman tukihenkilöä vieressä takaisinpäin!




Tiistaina mentiin seuraavan kerran käymään Katilta tullessa ja päätettiin lähteä ponin kanssa vähän lenkkeilemään. Katsottiin samalla tulevia kärry ajeluita varten sopivia kääntymispaikkoja kun päästään pidemmälle lähtemään kerta kerralta. Juoksenneltiin tietä pitkin ja käytiin vähän lämmittelemässä ennen juoksutusta pellolla. Siitä ei sen enempää oikeastaan ole sanottavaa, hiljaa hyvä tulee kun harjotellaan tota juoksutusta. Henttisen Katia pyysin käymään joku päivä, niin katsotaan oikein alan ammattilaisen kanssa juoksutusta tamman kanssa läpi. 


Lenkin jälkeen tulinkin sitten kipeäksi ja jouduin olemaan kotona parantamassa itseäni. Näimpä Estellen kanssa työskentelyyn tuli vähän taukoa, mutta palattiin tallille taas maanantaina. Maanantaina otettiin poni satula selässä ensimmäistä kertaa ulkoilemaan ja lähdettiin totuttelemaan selkään nousuun. Roikuttiin jalustimissa, nojailtiin jakkaralta selkään, maattiin selän päällä käynnissä ja lopulta päästiin ilman mitään ongelmia selkään ihan istumaan asti. On se vaan hieno ja viisas nuori, kohta päästään jo vähitellen maastoilemaan selästä kunhan saadaan tehtyä ajamalla ensin lihasta selkään ja muutenkin parannetaan vähän ponin kuntoa ensin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti